Day: March 2, 2019

Ky fëmijë ka nevojë për ndihmën tuaj: Më ndihmoni, djali im është me sëmundje të rëndë, po jep shpirt! (Video)

Në një nga ditët më të akullta të dimrit, mes dëborës dhe ngricës, Elvis Naçi, Sidrit Bejleri dhe stafi i…

Mos e prit të nesërmen por vlerësoje diten që jeton dhe mbushe me vepra të mira

Mos u bëj rob i të ardhmes, prite sa të vijë. “Erdhi caktimi i Allahut, pra mos kërkoni ngutjen e…

NE JEMI NJERËZ

Ne jemi njerëz. Sidoqoftë, nuk e dimë se sa njerëz kanë jetuar në të kaluarën. Ndërsa sot si njerëz kemi…

ADHURIMI – I DOMOSDOSHËM POR, SI BËHET?

Njerëzit mendojnë se adhurim janë (vetëm) pesë dispozitat e Islamit: (eshhedu en la ilahe il-la llah ve eshhedu enne Muhammeden…

JETA E DUNJASË

All-llahu i Lartmadhëruar e krijoi universin për një qëllim të caktuar dhe na tregoi për të, me qëllim që ne…

JETË, POR E PANJOHUR PËR NE

Kemi jetëra të cilat ne nuk i njohim fare. Ne njohim vetëm ato, për të cilat na ka informuar i…

DUAJA NË HADITHE

Vellezer besimtare! Vertet ibadetet tek Allahu s.w.t dallojne ne vlere dhe rendesi. Disa ibadet Allahu s.w.t i beri më me…

DETYRAT E NJERIUT NË JETË

O njeri! Të gjitha gjallesat në tokë, si materiet inorganike, ashtu edhe flora dhe fauna të binden ty! Ato të…

MUSLIMANËT E PARË

– Muslimanët e parë, nuk ishin të diplomuar nga Universitetet Amerikane apo Evropiane, por ata ishin diplomuar nga Shkolla e…

Xhenazja e cila nxjeri lotin (ngjarje e vërtetë)

Xhenazja e cila nxjeri lotin (ngjarje e vërtetë) – Hoxhë Jusuf Hajrullahu