Day: March 9, 2019

EDUKIMI I VAJZAVE

Vajza në Islam ka pozitë të lartë. Lindja e saj është gëzim i madh dhe përgëzim madhështor. Ajo edukon breza,…

VLERA E DITËS SË XHUMA

Vlera e ditës së xhuma Xhumaja është një ditë e bekuar dhe festë për çdo musliman. Transmetohet nga Ebu Hurejra,…

Përkujto dhe falëndero miresite e Zotit ndaj teje

Përkujto dhe falëndero O njeri, qëndro duke përkujtuar të mirat që t’i dha Zoti mos u bëj i verbër dhe…

Ushqimet më të këqija në frigorifer: majoneza, salsiçet dhe margarina

Margarina, salcat për sallatë, majoneza, produktet qumështore me përqindje të lartë të yndyrës, si dhe sallamet e ndryshme më së…

Nje TREGIM shume i bukur per ata qe kane durim ta lexojne deri ne fund!!

Gruaja e moshuar doli nga dhoma e saj në mënyrë të qetë. Nga salloni degjoheshin zërat e nuses dhe të…

Gruaja në Kuran dhe në traditën profetike

Dr. Muhamed El-Mehdij Në këtë artikull, do të fokusohemi në imazhin e gruas në Kuran dhe në traditën profetike, në…

Dosja e prokurorise: Kamioni nuk ishte regjistruar që nga 18 gushti 2017

Prokuroria e Gjilanit ka paraqitur kërkesë për paraburgim për përgjegjësin e kompanisë së kamionit që shkaktoi aksidentin në Gjilan. Kjo…

ÇKA NËSE DO TË JENI NJË HAP NGA XHENETI, DHE PASTAJ DO TË KTHEHENI PËR SHKAK TË KËSAJ?‎

Imagjinoni se do ta takoni Allahun, se gjithçka ka shkuar mirë, dhe keni arritur para hyrjes së ‎xhenetit. Mirëpo, atëherë…

VLERAT E LEXIMIT TË KURANIT FISNIK

VLERAT E LEXIMIT TË KURANIT FISNIK Mësuesi i njerëzimit, pejgamberi Muhamed (ﷺ) ka thënë:‎ ‎“Më të mirët dhe më të…

Ja se si e thekson Kur’ani këtë të vërtetë

Njeriu eshte krijesa me e ndershme: eshte krijuar ne formen me te bukur dhe është stolisur me arsye te paster.…