Day: March 13, 2019

Adem Ramadani ju Njofton..!

#NJOFTIM‼️ Vllezër dhe motra të nderuara, këkoj ndjes që deri tani të gjitha projektet e mia kam qenë i detyruar…

Blije këtë botë dhe botën tjetër me këtë vepër

Nga ‘Ubāde bin Es-Sāmit (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Dëshmoj se e kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut (sal-lAllahu…

Kur fillon dhe mbaron koha e namazit të Jacisë

Koha e jacisë: Pejgamberi, salAllahu alejhi ue selam, ka thënë: ”Koha e jacisë zgjat deri në mesnatë”. Kështu, koha e…

Ai qe braktis Xhuman Allahu do të vendos një vulë në zemrën e tij

Ibn Kajjim el Xheuzi, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: “Namazi i Xhumasë është një nga obligimet më të rëndësishme në…

12 Gabime që nuk duhet t`i bësh Ditën e Xhuma

1. Lënia që disa prej njerëzve i bëjnë namazit të xhuma apo shpërfillja që tregojnë ndaj tij. 2. Qëndrimi zgjuar…

Sa duhet të qëndrojë larg burri nga gruaja e tij dhe fëmijët?

Pyetja:Si është puna e atij që qëndron gjatë në udhëtim, qëndron gjatë larg gruas dhe fëmijëve të tij, për një…

A është fall parashikimi i motit?

Parashikimi i kohës a përfshihet tek çështjet e fallit apo tek pretendimi i njohjes së të fshehtës (gajbit)? Shejh Ibn…

Endrra e Ibrahimi (alejhis-selam)

Muslimani duhet t’i bindet pa fjale urdhrit te Allahut, edhe nese ai eshte i rende per zemren apo bie ne…

A lejohet ta bëj hunden operacion plastik?

Pyetje: “Një grua u përfshi në një aksident trafiku në të cilin hunda e saj iu shëmtua. A i lejohet…

Cila punë është më e dashur tek Allahu i Madhëruar?

Cila punë është më e dashur tek Allahu i Madhëruar? Abdullah ibn Mes’udi (radiallahu anhu) ka thënë: -E kam pyetur…