Author Archives: Afrim Tepelena

“E kam zemrën e pastër!” Cilat janë parametrat e zemrës së pastër?

Dëgjojmë shpesh “E kam zemrën e pastër!” Cilat janë parametrat e zemrës së pastër? Imam ibn Kajim, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: Nuk arrihet pastërtia e zemrës pa u ruajtur nga këto pesë: Shirku (idhujtaria) i cili hedh poshtë Teuhidin (Njesimin e Zotit). Bidati (shpikja në Fe) i cili bie ne kundërshtim me Sunnetin (Traditën Profetike). Epshi i cili bie ...

Lexo më shumë »

Si i fusin fëmijët prindërit e tyre në Xhenet

Aishja – Allahu qoftë i kënaqur prej saj – thotë: “Na erdhi një grua e varfër bashkë me dy vajzat e saj. Unë i dhashë tre hurma. Ajo i dha çdonjërës prej tyre nga një hurmë dhe e ngriti te goja të tretën për ta ngrënë vet. Në atë çast dy vajzat i kërkuan përsëri për të ngrënë. Atëherë hurmën ...

Lexo më shumë »

Dalja e dexhallit dhe vendi ku do të del ai!…

Dexhali është trazira dhe sprovimi më i madh në historinë njerëzore. Dexhali është një person çifut, shenjë e kiametit, i verbër në njërin sy, në ballin e tij shkruan kafir (jobesimtar). Emri Dexhal ka kuptimin gënjeshtar i madh sepse ai është mashtruesi i cili do të mashtrojë shumë njerëz e disa prej tyre do ta pranojnë edhe si zot. Ai ...

Lexo më shumë »

Si mund ta shoh Pejgamberin, a.s. në ëndërr ?

Shkon një njeri tek hoxha dhe i thotë: – Si mund ta shoh Pejgamberin, alejhi selam, në ëndërr? – Ke mundësi ta shohësh Pejgamberin, alejhi selam, në ëndërr nëse vepron sipas udhëzimeve të mia, i përgjigjet hoxha me modesti. – M’i trego udhëzimet tua, i thotë njeriu. – Shko sot në shtëpi dhe dreko me mish peshku, por njelmoje shumë ...

Lexo më shumë »

Edukata e vizitës së varrezave!

Edukata e vizitës së varrezave! 1. Pëlqehet vizita e varrezave. 2. T’i jap selam banorëve të varrezave. 3. Të lutet që Allahu t’i falë ata apo të lutet në përgjithësi për ta. 4. Mos t’i ofendoj ata ose ndonjërin prej tyre gjatë vizitës. 5. Mosvendosja e qirinjëve mbi varreza. 6. Largimi nga çdo ndalesë sheriatike gjatë vizitës së varrezave. 7. ...

Lexo më shumë »

Duaja që bëri Muadh ibn Xhebeli në çastet e fundit të vdekjes

Kur Muadh ibn Xhebelit iu afrua vdekja u tha njerezve te tij: “Shihni a ka zbardhur mengjesi, ata i thane: Akoma nuk ka zbardhur. Me vone erdhen dhe i thane: Tani zbardhi mengjesi. Pas ketyre fjaleve ai tha: Allahu me ruajt nga nata, mengjesi i te ciles shpie ne zjarr. Mire se vjen moj vdekje , vizitor qe me ke ...

Lexo më shumë »

Ja se cfare sjellin gjynahet tek njeriu

“Suksesi i pakët, mendimet jo të drejta, mosdalja në pah e së vërtetës, prishja e zemrës, përtacia në përmendjen e Allahut, humbja e kohës, pakënaqësia e njerëzve, largësia që krijohet ndërmjet njeriut dhe Zotit, mos realizimi i lutjeve, ashpërsia e zemrave, mospasja mbarësi në jetë dhe pasuri, privimi nga dija, poshtërimi, shtypja nga ana e armikut, ngushtimi i karaharorit, sprovimi ...

Lexo më shumë »

Erdoğan: Nuk do ta harrojmë, e as nuk do të lejojmë të harrohet 15 Korriku

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan deklaroi se organizata terroriste FETO, ashtu si PKK dhe DEASH, si dhe organizata të tjera të ngjashme duan të rrezikojnë unitetin dhe të ardhmen e Turqisë, raporton Anadolu Agency (AA). Me rastin e përvjetorit të dytë të përpjekjes së dështuar për grusht shteti të orkestruar nga organziata terroriste FETO në Turqi, presidenti Erdoğan sot ...

Lexo më shumë »

Gruaja boshnjake bëhet me banesë të re ! (VIDEO)

Nene Xhemilja e nacionalitetit boshnjak me dy femijet e saj nga Gostivari u be me banese te re!

Lexo më shumë »

23 vjet nga Srebrenica: një kockë 17-vjeçari e një ish-shtatzënë 20-vjeçare, drejt Potocarit

Përkujtohet sot 23-vjetori i masakrës së Srebrenicës, i konsideruar si krimi më i madh pas Luftës së Dytë Botërore në Europë, që ka si autorë serbët. Afro 8 mijë meshkuj boshnjakë muslimanë u ekzekutuan brenda dy ditësh, ku ndër të akuzuarit janë dhe kaskat blu hollandeze që vepronin në kuadër të OKB-së. Ishin këto të fundit që u dhanë garanci ...

Lexo më shumë »