Taulant Berisha

Fersan Jahiu vjen me një album të ri

Albumi Plisi, Shumë shpejt nga Fersan Jahiu. 8 Ilahi të reja nga vëllau ynë Fersan Jahiu do të vijnë shumë…

Si bëhet sexhdja e falenderimit

Eshte pyetur dijetari i madh Salih el Feuzan për formën e sexhdes së falenderimit dhe si praktikohet ajo? Eshte përgjigjur…

Fjale te bukura nga Profeti alejhi selam

Ka thënë i dërguari mëshirë për të gjitha botët, Muhammedi -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen…

Si i pastronte dhembet profeti Muhamed alejhi selam

Edukata e pastrimit të dhëmbëve! Transmetohet nga Hudhejfe radijAllahu anhu, se ka thënë: ” I dërguari i Allahut, salallahu alejhi…

“Adresë e harruar”, Shumë shpejt Nga ilahisti Ismet Shabani

Ilahisti Ismet Shabani shumë shpejt do të vijë me një ilahi shumë të veçantë, “Adresë e harruar” është ilahija që…

Presidenti Trump hesht për sulmin në Zelandë të Re

Nga Trump nuk është lëshuar asnjë deklaratë në lidhje me sulmin tragjik. Derisa shumë mesazhe ndërkombëtare po mbështesin Zelandën e…

Blije këtë botë dhe botën tjetër me këtë vepër

Nga ‘Ubāde bin Es-Sāmit (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Dëshmoj se e kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut (sal-lAllahu…

Kur fillon dhe mbaron koha e namazit të Jacisë

Koha e jacisë: Pejgamberi, salAllahu alejhi ue selam, ka thënë: ”Koha e jacisë zgjat deri në mesnatë”. Kështu, koha e…

Ai qe braktis Xhuman Allahu do të vendos një vulë në zemrën e tij

Ibn Kajjim el Xheuzi, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: “Namazi i Xhumasë është një nga obligimet më të rëndësishme në…

12 Gabime që nuk duhet t`i bësh Ditën e Xhuma

1. Lënia që disa prej njerëzve i bëjnë namazit të xhuma apo shpërfillja që tregojnë ndaj tij. 2. Qëndrimi zgjuar…