Artikuj

Si të ndërtosh një shtëpi në Xhennet?

Namazet sunnete të forta janë: dy para sabahut, katër para drekës dhe dy pas saj, dy pas akshamit dhe dy pas jacisë. Të gjitha këto bëjnë dymbëdhjetë, prandaj Muhammedi, salallahu alejhi ue selam, tha: “Ai që fal dymbëdhjetë rekate vullnetarisht (jashtë farzeve) brenda një dite dhe një nate, Allahu do t’i ndërtoj atij një shtëpi në xhennet”. Është mirë falja ...

Lexo më shumë »

Anija e Nuhit alejih selam është gjetur pikërisht aty ku thotë Zoti në Kur’an?!

Rreth 4800 vjet më parë, përmbytjet e mëdha goditën Tokën. Para katastrofës së madhe që ndodhi, Profeti Nuhi me urdhrin e Zotit, ndërtoi një anije të madhe për të shpëtuar njerëzit dhe disa kafshë. Për të vërtetuar këtë një grup i studiuesve nga Kina dhe Turqia për vite të tëra u bashkuan në kërkim të mbetjeve së kësaj anije legjendare. ...

Lexo më shumë »

Çfarë dënimi merr ai që lëndon komshiun

Ebu Hurejra trasmeton:Profetit alejhi selam i thane: “O i Derguari i Allahut! Nje grua ngrihet e falet naten (namaz nate) dhe agjeron gjate dites dhe jep sadaka shume, por i lendon komshinjte e saj me gjuhen e saj.” Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Ska hajr ne te. Ajo eshte prej banoreve te Zjarrit.” Thane: “Filania (tjeter person) fal vetem ...

Lexo më shumë »

Dy gjëra e zbukurojnë njeriun:

Dy gjëra e zbukurojnë njeriun: Morali i mirë dhe zemërgjersia Dy gjëra e ngrejnë pozitën e tij: Thjeshtësia dhe përmbushja e nevojave të njerëzve Dy gjëra e largojnë fatkeqësinë: Vërtetësia dhe mbajtja e lidhjeve farefisnore.  

Lexo më shumë »

Si të shtoni rriskun dhe jetëgjatësinë tuaj?

Transmeton Enes Ibn Malik (Radi-Allahu ‘anhu): Kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut (Salallahu ‘Alejhi ue Selem) duke thënë: “Kushdo që dëshiron ti shtohet rrisku (furnizimi) dhe jetëgjatësia, le të mbajë marrëdhënie të mira me farefisin e tij.” Buhari Vol. 3 : No. 281  

Lexo më shumë »

Falet dhe agjëron dhe jep sadaka dhe është prej banorëve të Xhehenemit

Ebu Hurejra trasmeton:Profetit alejhi selam i thane: “O i Derguari i Allahut! Filanja ngrihet e falet naten (namaz nate) dhe agjeron gjate dites dhe jep sadaka shume, por i lendon komshinjte e saj me gjuhen e saj.” Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Ska hajr ne te. Ajo eshte prej banoreve te Zjarrit.” Thane: “Filanja (tjeter person) fal vetem namazet ...

Lexo më shumë »

Kush e thotë këtë dua katër herë, Allahu do ta shpëtojë atë ditë nga Zjarri.”

175 shkaqe per te hyre ne Xhenet. Shkaku i tetë: Ai që dëshiron të shpëtojë nga zjarri Ka thënë Profeti alejhi selam: Ai i cili thotë në mëngjes: Të lutem o Allah! Unë u gdhiva, dëshmoj për Ty dhe mbajtësit e Arshit Tënd, melekët e Tu dhe të gjitha krijesat e Tua, se vërtetë Ti je Allahu i Vetëm dhe ...

Lexo më shumë »

Ende nuk e ke mësuar këtë lutje?

Tregohet prej Sahabiut të nderuar Muadh Bin Xhebel -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- se i derguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen e tij- e mori për dore dhe i tha: “O Muadh! Pasha Allahun unë të dua ty! Të porosis o Muadh që të mos e lësh pa thënë pas çdo namazi ...

Lexo më shumë »

Cilat jane grate me te mira dhe grate me te keqija?

Profetin salallahu alejhi ue selem e pyeten duke i thene: Cilat jane grate me te mira dhe grate me te keqija? Ai u pergjigj duke thene: ‘Grate me te mira, jane ato gra qe jane te dashura, qe lindin, qe binden, qe ngushellojne, dhe qe ia kane friken Allahut. Ndersa grate me te keqija jane ato gra qe zhvishen dhe ...

Lexo më shumë »

10 dobitë e uljes së shikimit nga harami

Prej dobive të uljes së shikimit nga harami Ibnul Kajim (Allahu e mëshiroftë!) ka përmbledhur disa prej dobive të cilat përftohen si pasojë e uljes së shikimit. Në vijim po i përmendim disa prej tyre me pak ndryshime nga ana jonë. Ai (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë: Prej dobive që përftohen si pasojë e uljes së shikimit përmendim: 1. Mbrojtja ...

Lexo më shumë »