Artikuj

Sikur të jem “celularë”!

Mësuesja kërkon nga nxënësit që ta shkruajnë një ese me temë: “t’i kërkojnë Allahut atë që dëshirojmë”. Mësuesja me të…

Çfarë duhet të themi kur bie shi dhe kur dëgjojm bubullimat?

Së pari: Është transmetuar nga Aishja (Allahu qoftë i kënaqur me të) se kur i dërguari i Allahut (paqja dhe…

Një sexhde në thellësi të detit (Tregim interesant)

Si i ri mendoja se jetë do të thotë të zotërosh pasuri të mjaftueshme, shtrat të butë, mjet transporti (makin…

Për kë ishte përmalluar Pejgamberi a.s. para se të shkonte në ahiret? A e ke ditur?!

Para vdekjes, Pejgamberi a.s. e bëri Haxhin e Lamtumirës, dhe menjëherë i zbriti ajeti: “Sot përsosa për ju fenë tuaj,…

TREGIM EMOCIONAL

Një ditë po shihja bijën time e cila mori një pjatë me pak fasule dhe pak oriz e i vendosi…

PREMTIMI PËR NJË JETË MË TË MIRË MUND TË NDRYSHOJË GJITHÇKA

Imagjinoni një njeri me të vërtetë të varfër i cili jeton në një kasolle, i rrethuar nga njerëz të ‎pastrehë,…

O BIRI IM, NËSE NUK MUND TË MË BËSH TË ECI KOKËLART, ATËHERË, TË PAKTËN, MOS LEJO QË SHKAKU YT TË ECI KOKULUR

Korrieri i shkollës erdhi herët në shkollë dhe vuri re grafite të shkruara në muret e jashtme të ‎shkollës. Menjëherë…

Gjynahet bëhen shkak i shkatërrimit në këtë botë dhe në botën tjetër

Gjynahet bëhen shkak i shkatërrimit në këtë botë dhe në botën tjetër Pasojë e gjynaheve është edhe fakti se ato…

Si vlerësohet besimi i një muslimani mëkatar?

Si vlerësohet besimi i një muslimani mëkatar? Ai i cili është besimtar, njëhësues i Allahut, por herë pas here bie…

Mbreti qё kёrkonte lumturinё

Mbreti qё kёrkonte lumturinё Njё herё mbreti i tha oborrtarit tё tij se pse shёrbёtori im qё nuk zotёron asgjё…