Artikuj

3 pyetje drejtuar një ateisti!

1. Kush krijoi asgjënë (apo ajo ekzistonte gjithherë?) Sigurisht që një hapësirë aq e madhe siç është Universi duhet të…

Si ta korigjosh të kaluarën tënde?

Abdulmalik ibën Ahmed el-Mubareku ka thënë: Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, në ‘El-Feva’id’, kapitulli: ‘Si ta korrigjosh gjendjen tënde’, ka…

Si duhet te veprosh te largosh cytjet e shejtanit

Jam një djalosh ku shejtani ndonjëherë më bën cytje (vesvese). Cfarë duhet të veproj që t’i largojë cytjet e tij?…

Dy mënyrat se si e shkatërrojnë armiqtë një popull

Armiqtë kur duan të rrënojnë qytetërimin dhe kulturën e një populli ndjekin dy mënyra: 1. Shkatërrimin e familjes. 2. Shkatërrimin…

Mënyra më e lehtë për të larguar nervozizmin?

Kush vuan nga vesi i nervozizmit, atëherë ta falë me qetësi namazin e tij, sepse Allahu i madhëruar thotë: “Vërtet…

Si kanë mbijetuar hadithet deri më sot

Imam Buhariu thotë se ai kishte mësuar përmendsh mbi 600,000 hadithe, nga të cilat ai nxori rreth 7000 për Sahih-un…

FJALË TË ARTA

– Shejhu i nderuar Muhamed Sharavi, Allahu e mëshiroftë, thotë: Nëse e ke dert çështjen e tjetrit. dije se ti…

Kërkoi mangësi në Kuran, e pranoi Islamin!

Orientalisti doktor Gari Miler është një Kanadez dhe profesor i shkencave të matematikës dhe logjikës në universitetin Toronto. Ishte një…

Si e larguan nga puna milingonën

Si çdo ditë në mëngjes, milingona u nis të bëjë punën e saj gjithë energji dhe optimizëm. Ajo ia dilte…

Një sunet i harruar

Nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ai e ka degjuar Profetin salAllahu alejhi ue selem te thote: “Kush takohet me…