Artikuj

6 shkaqet që lehtësojnë mësimin përmendësh

Prej shkaqeve që lehtësojnë mësimin përmendësh janë: 1- Puna me dijen. 2- Lënia e gjynaheve. 3- Vazhdueshmëria në leximin e…

Prej shenjave të sinqeritetit tek nxënësi i diturisë

Prej shenjave të sinqeritetit tek nxënësi i diturisë “Prej shenjave të sinqeritetit tek nxënësi i diturisë janë: heshtja rreth çështjeve…

Mendimet që ju sjell shejtani

Mendo mirë për Allahun Vajza frikësohet se nuk do të martohet Gruaja frikësohet se nuk do të lindë Djali frikësohet…

Ja tre gjërat që e ruajtën Islamin…

Ragmi Destani Në sheriatin islam, tre gjëra që janë bërë pas vdekjes së Muhamedit a.s., po të mos ishin bërë,…

LUTJA E UDHËTIMIT

(Allahu është më i Madhi! Allahu është më i Madhi! Allahu është më i Madhi! “I Pastër nga të metat…

Me një punë dhe me një dua hapen tetë dyert e xhenetit!

Çdo besimtarë me punët e tij synon që ti hapen dyert e xhenetit, zatën kjo është nga ambiciet e larta…

Histori se si muslimanët e parë i respektonin prindërit

1) Lukmani i tha birit të tij: “Birimi im i dashur! Kushdo që kënaq prindërit e tij, ai e kënaq…

3 format se si largohet dituria nga njerëzit

Shejh Sulejman er-Ruhajli (Allahu e ruajttë!): Si humbet (largohet) dituria nga umeti? Ajo humbet me tri gjëra: 1. Me vdekjen…

Martohu që të shpëtosh nga veset e liga

“Ato (bashkëshortet) janë petk për ju e ju jeni petk për ato.” (El-Bekare: 187) A mund të ketë njeri që…

Sureja Fatiha dhe lumturia e njeriut

Njeriu ka dy mundësi: njërën që ka të bëjë me dijen teorike dhe tjetrën që është praktikimi i vullnetshëm. Lumturija…