Opinione

PER PRIFTIN PLAK E DINAK

PER PRIFTIN PLAK E DINAK Lushi në stilin e “injorantit” por me dinakërin e një dhelpre mashtruese e të hidhur, kritikon kompanit “myslimane” se nuk po i punësojne besimtarët e ti krishter. Nëse shohim me vemendje në dinakërin e Lushit vërejme se është një plak që përpos që i nxjerr myslimanët Kosovarë si idiot karshi gazetarëve të huaj si në ...

Lexo më shumë »

Turqit nuk ndërtojnë vetëm Xhamia por edhe AIR ALBANIA

Turqit nuk ndërtojnë vetëm Xhamia por edhe AIR ALBANIA 🇦🇱🇹🇷 Të çuditshëm këta turqit, përveç xhamive që ndërtuan në trojet shqiptare këto vite (që shqiptarët ti luten Allahut që është mbi qiell) tani po na ndërtojnë edhe kompani ajrore me avionë që fluturojnë lart në qiell. Po çi duam ne shqiptarët avionët e turkut, që të udhëtojmë më lirë? Jo ...

Lexo më shumë »

Rusia dhe Beogradi kanë mobilizuar spiunë dhe pseudohistorianë

Kot pret Moska dhe Beogradi që me të korruptuarit e mëdhenj të Shqipërisë, ta kthejë politikën proamerikane të shqiptarëve drejt Beogradit dhe Moskës. Nëse do t’i qajë Putini këta të korruptuar, le të fillojë të qajë që tani. Nëse mallëngjehet Beogradi ekstrem që ëndërron Kosovën, le ta vijojë mallëngjimin, Kosova është e shqiptarëve dhe ajo e ka fituar lirinë me ...

Lexo më shumë »

Ferdi KAMBERI: Elitat e shoqërisë, roli dhe përgjegjësia

Elitat e shoqërisë konsiderohen si “pari” e një shoqërie e cila ka një përgjegjësi ligjore dhe morale para qytetarëve. Shprehja elitë do të thotë më i larti, më i miri, i shkëlqyeshmi. Në kuptimin empirik ka të bëjë më pakicën në duar të së cilës me të drejtë ose jo është i përqendruar pushteti, pasuria dhe privilegjet. Elitizmi është bindje ...

Lexo më shumë »

Blogerja muslimane refuzon çmimin nga aktorja izraelite

E dashura Gal, Kur isha 16 vjeçare, preokupimi im më i madh në jetë ishte si të arrija që të qëlloja në një klasë me simpatinë e shkollës së mesme. Obligimet e mia pas shkollës përfshinin ngujimin tim në dhomë me kompjuter, për të dizajnuar profilin tim të pëkryer në Myspace, dhe për tu marrë me toplistën. Kaloja orë të ...

Lexo më shumë »

Medreseja “Mehmet Fatih”, lokomotivë e promovimit të gjitha vlerave

Medreseja “Mehmet Fatih” e veçantë në llojin e vet në mbarë rajonin. Mësimi në këtë shkollë zhvillohet ne dy gjuhë, në atë boshnjake dhe në gjuhën shqipe. Malësia është ndër trevat e spikatura me kulturë të gjithanshme, por veçmas ajo njihet me bashkëjetesën fetare. Një nga promotorët e këtyre vlerave dhe më gjerë  si vlera fetare, kulturës qytetare, paqes dhe besimit është ...

Lexo më shumë »

Nga Hassam MUNIR: Historia Islame e Ditës së Shën Valentinit

Dita e Shën Valentinit është një festë moderne, pasi ajo ka filluar të festohet në masë të gjerë tek nga mesi i viteve 1800’ta. Por ka një parahistorik të gjatë që kthehet prapa në vitin 269 pas Krishtit. Thuhet se në ditën e 14-të të shkurtit në atë vit, Shën Valentini i Romës u vra nga zyrtarët romakë. Nuk është ...

Lexo më shumë »

Nga Nada DOSTI: Si e përjetoj një “hot take”

Një “hot take” është një replikë e atypëratyshme ndaj një ngjarjeje të caktuar, debati politik apo çështjeje të momentit. Mund të jetë një koment i shkurtër, një analizë e thjeshtë dhe e shpejtë apo një artikull disa orë pas ngjarjes apo ditët e para të pas ngjarjes. Artikulli im i parë ka qenë i tillë, e për të cilin dhe ...

Lexo më shumë »