Pyetje dhe Përgjigje

A lejohet falja e suneteve kaza (jashtë kohës kur duhen falur)?

A lejohet që sunetet e drekës (nëse ke ndonjë arsye) si ato të parat, apo dy rekatet që falen pas,…

A e thërrasin ezanin dhe ikametin gratë?

A e thërrasin ezanin dhe ikametin gratë? Përcillet se “Aisha – Allahu qoftë i kenaqur prej saj – e thërriste…

Çfarë duhet të bej ai që thyen betimin ndaj Zotit?

Disa muslimanë mendojnë (dhe besojnë) se shpagimi (el kefare) i thyerjes së betimit në Allahun është agjërimi i tri ditëve,…

A është e detyrueshme bërja e sexhdes, nëse lexoj ajetet e sexhdes?

Pyetje: A është e detyrueshme bërja e sexhdes, nëse lexoj ajetet e sexhdes? Përgjigje: “Bërja e kësaj sexhdeje është sunet…

A lejohet të veshim rroba të zeza, kur mbajmë zi?

Pyetje:A lejohet të veshim rroba të zeza, kur mbajmë zi për të vdekurin, posaçërisht, nëse i vdekuri është bashkëshorti? Përgjigje:…

A e ndryshon duaja (lutja) vendimin e Zotit?

Pyetja: Selam alejkum! Desha të di se a e ndryshon duaja (lutja) vendimin e Zotit? P.sh. Nëse je e shëmtuar,…

Kam dëshire të fal namaz istihare, por nuk e kam kuptuar mirë

Kam dëshire të fal namaz istihare, por nuk e kam kuptuar mirë Pyetja: Doja t’ju pyesja diçka rreth namazit të…

Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm?

Një pyetje shkencore dhe fetare Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm? Përgjigja e pyetjes Pse…

Çfarë duhet të bësh kur dikush të le amanet paratë e tij?

Ai qe i le dikujt ne ruajtje nje shume te hollash, nuk duhet ti perdore vetem se me leje te…

Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj?

Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj? Përgjigjja: Ai që e kap namazin…