Pyetje dhe Përgjigje

A e dinë xhinët të fshehtën?

Pyetje: A e dinë xhinët të fshehtën? Shejh Uthejmini: Xhinët nuk e dinë të fshehtën: ”Thuaj: Askush përveç Allahut, në…

Hedhja e letrave në të cilat është shkruar emri i Allahut

Pyetje: A lejohet hedhja e gazetave dhe revistave në të cilat është përmendur emri i Allahut? Përgjigje: “Hedhja e çdo…

A falen sunetet ne udhetim, nese po, cilat prej tyre?

A falen sunetet ne udhetim, nese po, cilat prej tyre? Ka thene Ibn Elkajim ne ” Zad el mead (1/456)”:…

A duhet ta fyej gruaja burrin e saj?

Pyetje:Pyes për gjykimin ne Islam në lidhje me gruan e cila fyen burrin e saj në qoftë se burri i…

A e ndryshon duaja (lutja) vendimin e Zotit?

Pyetja: Selam alejkum! Desha të di se a e ndryshon duaja (lutja) vendimin e Zotit? P.sh. Nëse je e shëmtuar,…

A lejohet mbyllja e zogjve në kafaz?

Pyetje: Është përhapur shumë instruktimi i zogjve shtëpiakë dhe mbyllja e tyre në kafaz dhe pyet se cili është gjykimi…

A është e lejuar të betohesh me Kuranin?

A është e lejuar të betohesh me Kuranin? Pyetje: “Cili është gjykimi i të betuarit me Kuranin?” Përgjigje: “Është e…

E dini se përse talkini thirret në emër të nënës dhe jo në emër të babës?

Pyetja: Pejgamberi s.a.v.s. thotë: “Vendosuni fëmijëve tuaj emra të mirë, sepse në Ditën e Gjykimit do të thirreni me emrat…

Si të bie në sexhde, me duar apo me gjunjë?

Rënia në sexhde, me duar apo me gjunjë? Në lidhje me këtë çështje kanë ardhur dy hadithe me përmbajtje të…

Si ta kuptoj që magjia është larguar

Pyetësi: I kërkova dikujt që të më bëjë rrukje, por si mund ta di që magjia më është larguar? Përgjigje,…