Pyetje dhe Përgjigje

E PYETA FENË TIME

E pyeta fenë time: – Si është puna ime, në çfarë gjendje jam? Feja ime më tha mua: * Përdor…

Si të bëj sehvi sexhdeh nëse gaboj në namaz?

Pyetje: Hoxh i nderuar dua te pys se si behet sehvi sexhde, pasi e di qe nese gabon gjat namazit…

A DO TË FLENË BANORËT E XHENETIT?

Pyetje: Allahu ju faltë. A do të flenë banorët e Xhenetit? Dhe çfarë është domethënia e thënies së Tij, më…

A lejohet falja e suneteve kaza (jashtë kohës kur duhen falur)?

A lejohet që sunetet e drekës (nëse ke ndonjë arsye) si ato të parat, apo dy rekatet që falen pas,…

A e thërrasin ezanin dhe ikametin gratë?

A e thërrasin ezanin dhe ikametin gratë? Përcillet se “Aisha – Allahu qoftë i kenaqur prej saj – e thërriste…

Çfarë duhet të bej ai që thyen betimin ndaj Zotit?

Disa muslimanë mendojnë (dhe besojnë) se shpagimi (el kefare) i thyerjes së betimit në Allahun është agjërimi i tri ditëve,…

A është e detyrueshme bërja e sexhdes, nëse lexoj ajetet e sexhdes?

Pyetje: A është e detyrueshme bërja e sexhdes, nëse lexoj ajetet e sexhdes? Përgjigje: “Bërja e kësaj sexhdeje është sunet…

A lejohet të veshim rroba të zeza, kur mbajmë zi?

Pyetje:A lejohet të veshim rroba të zeza, kur mbajmë zi për të vdekurin, posaçërisht, nëse i vdekuri është bashkëshorti? Përgjigje:…

A e ndryshon duaja (lutja) vendimin e Zotit?

Pyetja: Selam alejkum! Desha të di se a e ndryshon duaja (lutja) vendimin e Zotit? P.sh. Nëse je e shëmtuar,…

Kam dëshire të fal namaz istihare, por nuk e kam kuptuar mirë

Kam dëshire të fal namaz istihare, por nuk e kam kuptuar mirë Pyetja: Doja t’ju pyesja diçka rreth namazit të…