Pyetje dhe Përgjigje

Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm?

Një pyetje shkencore dhe fetare Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm? Përgjigja e pyetjes Pse…

Çfarë duhet të bësh kur dikush të le amanet paratë e tij?

Ai qe i le dikujt ne ruajtje nje shume te hollash, nuk duhet ti perdore vetem se me leje te…

Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj?

Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj? Përgjigjja: Ai që e kap namazin…

Nëse imami gjatë hytbes bën salavate për Profetin alejhi selam, a duhet për dëgjuesit të bëjnë salavate?

Nëse imami gjatë hytbes bën salavate për Profetin alejhi selam, a duhet për dëgjuesit të bëjnë salavate? Përgjigjja: Nëse imami…

A e ka vrarë veten ai që vdes nga pirja e duhanit?

Pyetje:Ai i cili vdes për shkak të pirjes së duhanit a llogaritet se ka vrarë vetëveten ? Përgjigje:A mendon se…

A lejohet mbyllja e syve gjatë namazit?

Përgjigje: “Mbyllja e syve gjatë namazit është mekruh (vepër e urryer). Ajo është në kundërshtim me atë që bënte Profeti…

KALIMI I NATË SË PARË TË MARTESËS

“Kalimi i natës së parë të martesës në bazë të sunetit autentik: Për beqarë dhe beqare” Padyshim se turpi në…

Lënia e zjarrit ndezur në shtëpi, gjatë netëve të ftohta

Pyetje: Në vendet tona i ftohti është shumë i ashpër, sidomos gjatë netëve të dimrit. Ne nuk posedojmë gaz për…

Pyetje: Në lidhje me xhinët?

Është e ditur se, prej xhinëve kemi kafira, mëkatarë (fasika) dhe besimtarë. A lejohet për myslimanin, nëse i shfaqet atij…