Pyetje

A lejohet të përshëndes për dore gruan e babait ?

Pyetje: Esselamu alejkum Shejh Omer. A lejohet te i jepet dora gruas se babait, ngase nena mue me ka vdeke? Allahu te ruajt Shejh. Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin (salallahu alejhiveselem), mbi familjen e tij, mbi shokët e tij, si dhe mbi të gjithë ata që e pasuan ...

Lexo më shumë »

Si ta dini se keni sihër në shtëpi?

Ka shumë simptome të cilat tregojnë se shtëpia ja sihër për një person apo gjithë familjen. Ne do ti përmendim më kryesoret prej tyre: Mosmarrëveshjet e shumta mes familjes pa arsye apo me arsye të pa kuptimta – pra për pak gjëra nervozohen mes vete Ëndrra të këqija shumë të shpeshta; Grisja e rrobave ose të bëra me gjak; Gjetja ...

Lexo më shumë »

A e ka parë Pejgamberi alejhi selam Allahun ?

Pyetje: A e ka parë Pejgamberi (salAllahu alejhi ve selem) Allahun? Përgjigje: Sipas mendimit më të saktë, Pejgamberi (salAllahu alejhi ve selem) nuk e ka parë Allahun me sy, por me zemër, sepse kur u pyet për këtë gjë, Ai tha: “Ai ishte dritë… Si mund ta shihja!?”. Pra Pejgamberi(salAllahu alejhi ve selem) ka parë një dritë, e cila e ...

Lexo më shumë »

A ngrihen duart për dua pas namazit farz

“Pyetje: A është prej sunetit duaja (lutja) që bëhet pas namazit farz? A duhet të shoqërohet duaja me ngritjen e duarve? Ngritja e duarve a është më mirë të bëhet njëkohesisht me imamin apo jo? Përgjigje: Përsa i përket lutjes që bëhet pas namazeve farze nuk është sunet nëse ajo shoqerohet me ngritjen e duarve si nga imami, xhemati apo ...

Lexo më shumë »

Cili është dallimi mes Xhinëve dhe Shejtanëve?

Pyetje: “Cili është dallimi mes Xhineve dhe Shejtaneve? A janë ata të njëjtat specie? “ Përgjigje: Sa per Shejtanet, ata mund të jenë nga Xhinët dhe qeniet njerëzore. Kjo është e njëjtë me thënien e Allahut ku thotë: “Dhe kësisoj Ne kemi caktuar për çdo Pejgamber armiq Shejtan (shejtanët) nga njerëzit dhe xhinët, duke frymëzuar njëri-tjetrin me fjale të stolisura ...

Lexo më shumë »

A merr gjynah nëna nëse neglizhon në zgjimin e fëmijëve të saj për namazin e sabahut?

Një motër pyet: A merr gjynah nëna nëse neglizhon në zgjimin e fëmijëve të saj për namazin e sabahut? Përgjigje: Po, nëse janë prej atyre që mbajnë përgjegjësi dhe u llogariten veprimet e tyre. Nëse kanë arritur moshën 10 vjeç atëherë është detyrë të zgjohen. Në hadithin profetik ka ardhur: “Urdhërojini fëmijët tuaj për namaz kur ata të jenë 7 ...

Lexo më shumë »

A duhet të jepet zekati për çdo vit apo vetëm njëherë?

Pyetje: Selam alejkum. Nese i ke 5000 euro, a duhet me dhene zekat per keto vetem njehere, apo per cdo vjet nese te rrine per dy tre vjet a me shume keto pare? Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin (salallahu alejhiveselem), mbi familjen e tij, mbi shokët e tij, ...

Lexo më shumë »

A duhet të heshtë djali, nga padrejtësia e nënës ndaj nuses?

Pyetje: Esselamu alejkum. Ka shume raste qe vjerrat i bejne padrejtesi grave te djemve te tyre, shume pas syve te djemve por ndodhe edhe para tyre! Wallahi kjo eshte sahih. Nuk po e them veq si mbrojtje ndaj grave (nuseve) meqenese une tash jam vete ne moshe te shtyer. Pyetja eshte se a lejohet djali te heshte kur ta sheh ...

Lexo më shumë »

Si ta kuptoj që magjia është larguar

Pyetësi: I kërkova dikujt që të më bëjë rrukje, por si mund ta di që magjia më është larguar? Përgjigje, Shejkh Ahmed Jahja en-Nexhmi: D.m.th. ai do të dijë nëse ka akoma magji, apo jo? Pyetësi: Po. Shejkh Ahmed Jahja en-Nexhmi: Nëse të prekurit nga magjia i lexohen ajetet që flasin pë magjinë dhe ai ulëret, atëherë ai është akoma ...

Lexo më shumë »

Nëse gjatë namazit dikujt i rrjedhin hundët gjak, a prishet namazi?

Nëse gjatë namazit dikujt i rrjedhin hundët gjak, si është dispozita? Dhe a bëhen pis rrobat nga ky gjak? Përgjigje: “Dalja e gjakut nga hunda nuk e prish abdesin, pa marrë parasysh a del shumë apo pak. Po ashtu edhe gjithçka që del nga trupi përveç nga dy vrimat, nuk e prish abdesin, sikurse vjellja apo ajo që del nga ...

Lexo më shumë »