Tema Islame

Si ndryshon cikli menstrual në të 20-at, 30-at dhe 40-at e femrës dhe ne cilen moshe duhet te kesh kujdes

Një femër mund të kuptojë shumë për shëndetin e saj riprodhues e hormonal përmes periodave e ndonëse nuk është periudha më e lumtur e muajit, të jeni të sigurta që pa këtë cikël do të kishit më shumë probleme shëndetësore. Menstruacionet ndryshojnë nga muaji në muaj ashtu si dhe ndër dekada falë ndryshimeve hormonale të lidhura me moshën, si dhe ...

Lexo më shumë »

6 gjëra të cilat nëse i kujton të zbusin gjendjen e rënduar

6 gjëra të cilat nëse i kujton të zbusin fatkeqësinë: 1. Gjithçka është me caktimin e Allahut, 2. Mosdurimi nuk ndryshon caktimin e Allahut, 3. Dikush është më keq se ti, 4. Ajo që të ka mbetur është shumë më tepër se ajo që ke humbur, 5. Pas çdo caktimi ka një urtësi të cilën sikur ta dija do e ...

Lexo më shumë »

Çfarë është në realitet bota e amshueshme?

Xheneti është shkallë – shkallë, dhe secili e fiton atë gradë për të cilën punon dhe lodhet. Kur flasim për ahiretin nënkuptojmë edhe Xhenetin, i cili është shtëpia e bamirësve si dhe Xhehenemin që është shtëpia e keqbërësve. Të fillojmë nga Xheneti të shtyrë nga shpresa se të gjithë besimtarët besim-drejtë dhe punë-mirë do të jenë banorë të tij. Ah ...

Lexo më shumë »

A e keni ditur se Ujku nuk frikësohet nga xhinët, kurse deveja…

Ujku nuk frikësohet nga xhinët, por xhinët frikësohen nga ai! –Devja kurrë nuk e harron atë i cili e ka keqtrajtuar! -Shqiponja nuk vdes, por vet mbytet për shkak të sëmundjeve! -Gjirafa në ditë fle vetëm 9 minuta edhe atë në 3 etapa! -Elefanti qanë kur është i mërzitur! -Kali vdes nëse i pritet bishti! –Delfini e mbyll vetëm një ...

Lexo më shumë »

Hajduti i ndershëm Tregim Interesant Lexojeni

Një histori shumë e çuditshme dhe interesante ka ndodhur me një të ri të devotshëm, të ndershëm dhe besnik, edhe pse paksa naiv. Ai kishte vajtur të mësojë mbi fenë tek hoxha i qytetit dhe i ndiqte mësimet me përpikmëri. Disa ditë para se të vdesë, hoxha i porositi nxënësit e tij:”Dëgjoni more bijtë e mi! Unë nuk i dihet ...

Lexo më shumë »

HOXHA LYPËS

Imami Jahja Davis u vesh si një i pastrehë dhe u nis për në xhaminë ku atë ditë duhej të paraqitej si imam i ri … në xhaminë e cila kishte afro 10.000 xhematlinjë. Për gjysmë orë eci përreth xhamisë së tij të ardhshme, derisa ajo mbushej me besimtarë që vinin që ta falnin namazin e xhumasë ….. vetëm tre ...

Lexo më shumë »

Djali qe donte te bente Zina(imoralitet)

Një ditë Pejgamberit a.s i erdhi një djalë i ri në pranin e tij. Djali ishte shumë i mërzitur. Djali i thotë Pejgamberit a.s “O i dërguarii All-llahut më jep leje të bëj zina. Tashmë nuk duroj dot. Ata që ishin të pranishëm u nevrikosën shumë nga fjalët që po fliste djali i ri dhe erdhën drejtë tij. Disa filluan ...

Lexo më shumë »

Një synim madhështor, një nënë madhështore!

Një synim madhështor, një nënë madhështore! Mësuesi i pyeti nxënësit e klasës së parë: Secili prej jush të më thotë se çfarë dëshiron të bëhet kur të rritet? Njëri tha, unë do të bëhem aviator, tjetri mjek, inxhinier; të gjitha përgjigjet e nxënësve vërdalliseshin në këto profesione, vetëm, një nxënës prej tyre tha diçka të çuditshme e cila i bëri ...

Lexo më shumë »

6 gjëra të cilat nëse i kujton të zbusin gjendjen e rënduar

6 gjëra të cilat nëse i kujton të zbusin fatkeqësinë: 1. Gjithçka është me caktimin e Allahut, 2. Mosdurimi nuk ndryshon caktimin e Allahut, 3. Dikush është më keq se ti, 4. Ajo që të ka mbetur është shumë më tepër se ajo që ke humbur, 5. Pas çdo caktimi ka një urtësi të cilën sikur ta dija do e ...

Lexo më shumë »

Me të vërtetë, më ka prekur shejtani me mundim dhe vuajtje!

Xhindi mund ta prekë njeriun nëse është i pambrojtur me ibadetet dhe dhikrin përkatës, ose në raste të rralla për ndonjë arsye tjetër. Për këtë dëshmon thënia e Allahut: “Ata që marrin fajde, do të ringjallen në Ditën e gjykimit si ai që djalli e ka çmendur me prekjen e vet”. Duke treguar për Ejubin a.s. Zoti thotë: “Kujto robin ...

Lexo më shumë »