Tema Islame

DISA CILËSI TË MUHAMEDIT ALEJHI SELAM

Disa cilësi të Muhammedit a.s. Ajni Sinani “Mos u frikëso vëllai im! Qetësohu! Unë nuk jam as mbret e as…

Natyra e mendimeve – ja i të largojmë mendimet negative ?

Si të largojmë mendimet negative ?! Përpiquni ti shqyrtoni mendimet e juaja dhe do të shihni se jetën tuaj (dhe…

Pse Allahu në Kuran thotë se duhet dhënë gji dy vjet të plota fëmijës ?

Abduldaem Al-Kaheel Në Kuranin Fisnik thuhet: “Nënat, ato që duan ta plotësojnë gji-dhënien, janë të obliguara t’u japin gji fëmijëve…

Përse ndonjëherë gratë qajnë pa shkak?

Një burrë i mençur, u pyet:”Përse ndonjëherë gratë qajnë pa shkak?” Ai u përgjigj:”Dëgjo more bir! Kur Zoti e krijoi…

Kjo është një ftesë për ty o i dashur Baba dhe për ty o e dashur Nënë

Mësuesja kërkoi nga nxënësit e klasës të një shkolle fillore, që të shkruanin një temë hartimi, në të cilën ti…

Si e nënshtroi Allahu diellin për njeriun?

Thone shkenctaret se nese do te supozohej qe te gjithe njerezit te perfitonin nga cdo energji diellore qe e leshon…

Nëse gjatë namazit dikujt i rrjedhin hundët gjak, a prishet namazi?

Nëse gjatë namazit dikujt i rrjedhin hundët gjak, si është dispozita? Dhe a bëhen pis rrobat nga ky gjak? Përgjigje:…

Kuptimi i ëndrrave

Disa ëndrra janë nga mendimet e njeriut dhe të dukurive mbështetëse, madje shumica e ëndrrave të njerëzve janë vetëm dukuri…

A shërben dënimi i varrit për pastrim nga gjynahet për besimtarin?

Pyetje: A shërben dënimi i varrit për pastrim nga gjynahet për besimtarin? Përgjigje: Dënimi i besimtarëve në varre për gjynahet…

KUSH ËSHTË PËRGJEGJËS PËR LUMTURINË TËNDE?!

Çfarë mendon, çfarë të sjellë lumturi?! Çfarë mendon, a është fati yt në fitimin e shumave të mëdha, që ke…