Ja si mund te identifikojme orizin plastik!

Kina si prodhuesi më i madh i orizit në të gjithë botën, prodhon 200 milion ton oriz në vit.
Por fatkeqësisht, bujqësia kineze është e mbushur me kimikate, pesticide, produkte të OMGJ-ve etj. Korea Times publikoi një raport në të cilin pretendojnë se orizi i porcelanit prodhohet artificialisht.
Rrëshira sintetike (plastike) përzihet me niseshten e patates, dhe pastaj nga përzierja formohen kokrra në formë orizi.Shkencëtarët dhe të gjithë mjekët paralajmërojnë kundër ngrënies së këtij produkti të rrezikshëm.
Sot, ne kete artikull ne do t’ju tregojme se si te behet nje ndryshim midis orizit te vertete dhe atij plastik:

– Testimi i mykut
Gatoni orizin ne një enë hermetike. Le të qëndrojë kështu, për disa ditë në një vend të ngrohtë. Nqs eshte mykur atëherë është oriz i vertete, por nëse qëndron pa u mykur atëherë është një oriz artificial.
– Prova e zjarrit
Vendosni pak oriz në zjarr. Nëse ka erë si plastike të djegur, atëherë do te thote se eshte oriz plastik.
– Testi i ujit
Në një gotë me ujë të ftohtë, vendosni një lugë gjelle të orizit të papjekur. Nëse zhytet, atëherë orizi është i mirë. Por nëse kokrrat fluturojnë, atëherë mos e konsumoni.

Burimi:healthylifestylezone.com
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

About admin