Nder shkaqet kryesore te qetesise shpirterore jane:

Nder shkaqet kryesore te qetesise shpirterore jane:

Nder shkaqet kryesore te qetesise shpirterore jane:

1. Teuhidi
Udhezimi me Teuhidin eshte shkaku me i madh per qetesine shpirterore.

2. Dituria.
Dituria e zgjeron kraharorin e njeriut duke e bere me te gjere se dynjaja.

3. Kthimi me bindje tek Allahu, pendim, dashuri me plot zemer per Te dhe kenaqesi ne adhurimin e Tij.

4. Dhikri i shpeshte per Allahun, ne cdo kohe dhe ne cdo vend.
Dhikri ka ndikim te cuditshem per qetesine shpirterore dhe kenaqesine e zemres.

5. Te berit mire ndaj krijesave dhe dobi atyre me cfare te mundesh, prej: pasurise, pozites, ndihmes fizike, etj.

6. Trimeria
Trimi eshte i qete shpirterisht dhe me zemer te gjere, ndersa frikacaku ka shpirtin me te ngushte dhe zemren me te mbyllur.

7. Boshatisja e zemres nga cilesite e keqija.

8. Braktisja e shikimit, fjales, degjimit te pabobishem dhe qendrimit me te tjeret pa dobi.
Keto ceshtje shkaktojne dhimbje, shqetesime dhe ankthe ne zemer.

Ibn El Kajim ne ” Zad el mead”
xhamiambret.com

Related Articles