Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj?

Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj?

Nëse e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë, cfarë duhet të veproj?

Përgjigjja:
Ai që e kap namazin e xhumasë në rekatin e dytë (para rukusë), atëherë pas tij duhet të falë edhe një rekat, duke plotësuar në këtë mënyrë namazin xhumasë, sepse kjo gjë është saktësuar nga Profeti alejhi selam.

( Komisioni i Përhershëm për Studime dhe Fetva, 8/225)

Related Articles