PËRDORIMI I TEKNOLOGJISË INFORMATIVE DHE NDIKIMI NË TRUPIN TONË

PËRDORIMI I TEKNOLOGJISË INFORMATIVE DHE NDIKIMI NË TRUPIN TONË
60 % e të anketuarve kanë patur përvojë me probleme shëndetësore të ndërlidhura me përdorimin e teknologjisë apo qëndrimit ulur , si më poshtë :

• 24 % kokëdhembje
• 36 % lodhje të syve

• 27 % dhimbje qafe
• 30 % dhimbje kurrizi

• 12 % dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës
• 24 % në pjesën e poshtme të shpinës

• 21 % dhimbje të nyja e shuplakës
• 11 % sindroma e tunelit të kyçit të dorës

• 9 % pagjumësia
• 2 % të tjera

P.S. Një proverb kinez thotë: “Nëse nuk keni kohë të mjaftueshme për shëndetin tuaj, më vonë do të duhet të merrni më shumë kohë dhe para për sëmundjen tuaj”.

Prandaj, kujdesuni për shëndetin tuaj çdo ditë.

Statistikat janë të bazuara sipas një sondazhi të kryer nga Harris Interactive dhe Lumo Body Tech, e këta të fundit janë të cilët zbuluan rregullimin e sensorit për monitorimin e qëndrimit të duhur trupor i njohur si Lumoback posture sensor.

administrator

Related Articles